Membrane osmotice ESPA

Energia necesara pentru presurizarea apei de alimentare are cea mai mare contributie la consumul total de energie al instalatiei de osmoza inversa. Membranele ESPA sunt alegerea potrivita pentru aplicatiile care necesita eficienta energetica ridicata, cu productivitate si rata de rejectie a sarii fara compromis. Operand la presiuni semnificativ mai mici, membranele ESPA produc apa de inalta calitate intr-o gama de aplicatii de tratare a apei, asigurand economii de costuri energetice.
Membranele ESPA sunt utilizate in tratarea apei potabile, a apelor industriale de proces, a recuperarii si reutilizarii apei reziduale municipale si industriale datorita acestei capacitati de performanta exceptionale. Aceste membrane servesc, de asemenea, in instalatiile de desalinizare a apei de mare, atunci cand rata de rejectie a borului este critica.

 • espa1

  Membrane osmotice ESPA1

  Materialul din care este confectionata membrana ESPA1 are aceleasi caracteristici ca membrana ESPA2, dar cu o permeabilitate mai mare. Membrana de tip ESPA1 necesita presiuni de alimentare mai mici decat ESPA2, iar consumul de energie este, de asemenea, mai scazut.
  ESPA1 este utilizat in mod obisnuit in tratarea apelor cu nivel scazut de TDS pentru a produce apa potabila.
  Membrana ESPA1 este disponibila in diametre de 4” si 8”. Membrana cu diametru de 4” este disponibila si in varianta ce utilizeaza tehnologia Low Differential LD ™.

 • ESPA2-LD.png

  Membrane osmotice ESPA2

  Membranele ESPA2-LD sunt specifice presiunilor scazute ale apei sarate. Ele folosesc tehnologia brevetata Low Differential LDTM proiectata pentru a minimiza incarcarea coloidala.
  Membrana ESPA2-LD nu trebuie sa fie curatata frecvent – reducand astfel costul tratamentului – oferind in acelasi timp o durabilitate indelungata si o performanta crescuta.
  Membrana ESPA2-LD este disponibila in diametre de 4”, 8” si 16”.
  Tipul de membrane ESPA2 MAX asigura costuri reduse la presiuni scazute ale apei sarate. Acestea au o suprafata mai mare a membranei comparativ cu membranele standard. Utilizarea ESPA2 MAX are ca rezultat costuri reduse, prezentând în același timp avantajele membranei ESPA2.
  ESPA2 MAX este recomandata pentru apele de alimentare cu turbiditate scazuta cum ar fi apa din put. Acestea sunt, de asemenea, utilizate in mod obisnuit in sistemul de osmoza inversa dubla.

 • ESPA4

  Membrane osmotice ESPA4

  Membranele ESPA4 necesita presiuni ultra-scazute fara a compromite standardele pentru debit mare si rata crescuta de rejectie a sarii. Membrana ESPA4 a fost folosita in mod obisnuit in productia de apa potabila din apa de put si din apele de suprafata in industria de tratare a apei. Este utilizata pe scara larga avand in vedere costurile scazute si modul de utilizare.
  Datorita cerintei de presiune foarte redusa, membranele ESPA4 au fost acceptate ca standard in sistemele de osmoza inversa dubla.
  ESPA4 MAX sunt membrane folosite pentru apa sarata cu presiune foarte scazuta prezentand costuri reduse. Acestea au o suprafata a membranei de 40,9 m2, mai mare decat membranele standard. Utilizarea ESPA4 MAX presupune costuri reduse, obtinandu-se in acelasi timp toate avantajele folosirii membranei ESPA4.
  ESPA4-LD sunt membrane folosite pentru apa sarata cu presiune foarte redusa, utilizand tehnologia brevetata Low Differential LDTM proiectata pentru a minimiza incarcarea coloidala.
  Membranele ESPA4 sunt disponibile in diametre de 4” respectiv 8”.

 • espa-minielements

  Mini Elemente

  Elementele ESPA sunt folosite pentru un debit ridicat, la presiuni mici, fara a compromite standardele pentru o rata de rejectie ridicata.
  Membrana ESPA sunt folosite pe scara larga in industria de tratare a apei datorita economiei semnificative si a costurilor operationale.